De Ontwikkelgroep | inspiratie
21834
page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,page,page-id-21834,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Inspiratie

De Ontwikkelgroep laat zich graag inspireren
en we delen onze inzichten en ervaringen
weer graag met anderen

Op deze plek vind je voorbeelden van uitingen die ons raken, inzichten die we hebben opgedaan en voorbeelden van projecten waar wij aan werken.

‘Down to earth’

De film volgt de wereldreis van de bedrijfseconoom Rolf Winters, zijn echtgenote en kunstenares ­ Renata Heinen en hun drie jonge kinderen. Op zoek naar ‘meer’ lieten zij een aantal jaren geleden hun luxeleven achter voor een bijzondere reis langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen. Ze verzorgden zelf regie, camera, scenario, productie en distributie; geld voor marketing of reclame was er niet. Kortom: een mooi passieproject.

Al reizend doet de familie in Down to Earth verslag van gesprekken met verschillende stamoudsten (zgn. ‘earth keepers’) die vertellen over geluk en angst, over andere dimensies, ‘het ware pad’ en hun zorgen over de toekomst van de wereld.

Meestal trekken dit soort projecten weinig aandacht en lijden een zieltogend bestaan in de kleine zaaltjes van de filmhuizen; maar deze film werd de afgelopen weken onverwacht een regelrechte bioscoop hit en zelfs ‘prime time’ geprogrammeerd.

Op reis gaan om nieuwe wijsheid op te doen.
– de ontwikkelgroep

In een interview met de NRC verklaren de makers het succes dat ze ‘niet de pretentie hebben gehad om met antwoorden te komen en vooral willen inspireren met hun boeiende ervaringen.’

Het resultaat is een authentiek en oprecht gefilmd verslag van een reis mensen die, ondanks het financiële en maatschappelijke succes dat ze hebben bereikt, willen breken met de patronen van het dagelijks leven die hen gevoelsmatig vast hebben gezet.

De Ontwikkelgroep werkt samen met de makers om de inzichten verder te ontwikkelen en heeft afspraken gemaakt om de film in te zetten als onderdeel van leiderschapsprogramma’s.

‘De moed om te zijn wie je bent.’

De modewereld wordt geassocieerd met strikte fysieke normen: lang, dun en ‘mooi’ in de klassieke zin van het woord om het eenvoudig samen te vatten. Val je daarbuiten, dan is het lastig om carrière te maken. Een systeem dat zichzelf lange tijd in stand heeft weten te houden.

Of kan het anders? Afwijken van de norm en toch succesvol zijn? In de afgelopen jaren is de druk op modewereld toegenomen om de diversiteit van de samenleving meer te laten zien. Dat heeft tot bijzondere initiatieven geleid. We delen ze graag met je.

‘Ugly models’ (http://www.ugly.org/2016/) werd opgericht door twee fotografen die met het gebrek aan diversiteit in de modewereld wilde afrekenen en een verzameling modellen bij elkaar brachten met een onconventionele uitstraling.

Wie goed kijkt komt erachter dat er in de modewereld een nieuwe beweging is gekomen en er inspirerende voorbeelden zijn van mensen die laten zien hoe ‘De moed om te zijn wie je bent’ in praktijk kan worden gebracht.

We hebben er een aantal voor je op een rij gezet; ieder model dat met een eigen moedig verhaal succesvol is geworden: