De Ontwikkelaars

Wie wij zijn

Wij, Roek Lips en Mientje Fluyt, zijn de initiatiefnemers van De Ontwikkelgroep. Wij kennen de uitdagingen, het succes en de eenzaamheid en beproevingen van mensen in leiderschapsposities uit eigen ervaring. Het heeft ons gevormd tot wie we zijn en hoe we werken. Daarom zetten directieteams, raden van bestuur, toezichthouders en managementteams ons al jarenlang in voor (organisatie)advies, het ontwikkelen en uitvoeren van strategie- en leiderschapstrajecten en als sparringpartner of co-creator van uiteenlopende projecten.

Onder de vlag van De Ontwikkelgroep werken wij samen met diverse professionals die zich hebben bewezen in hun vak. Met elkaar bieden wij de senioriteit en uiteenlopende expertises van een groot bureau en de persoonlijke betrokkenheid van een klein bureau. We zetten precies die mensen in die van toegevoegde waarde zijn voor onze opdrachtgevers. We bieden altijd maatwerk en dat is terug te zien in ons portfolio.

De Ontwikkelgroep - Alice de Koning

Alice de Koning

Storyteller, inhoud vertaler

“You can’t really change the heart without telling a story. Een uitspraak waar ik me heel erg in kan vinden. Ik heb soms moeite met het woord storyteller. Daar kleeft voor mij de commerciële toon aan die een rode Coca-Cola truck met Kerstmis verbindt. Toch is dat wat ik doe: verhalen vertellen. Wel altijd met een inhoudelijk boodschap om zo mensen echt aan het denken of handelen te zetten. Een verhaal verpakt in de vorm van een artikel, filmscript, brochure, online platform of een combi daarvan.”

Haar zorgvuldige manier van werken, haar scherpte én haar vermogen om de juiste informatie naar voren te halen, maken dat Alice op een hele prettige manier steeds opnieuw het gewenste resultaat oplevert.

De Ontwikkelgroep - Allard de Hoop

Allard de Hoop

Organisatiecoach, consultent, procesbegeleider, opleider, trainer

“We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. Dat ontdekken geeft enorm veel bevrijding.”

Allard is de onbetwiste autoriteit op het gebied van onderwijskundig leiderschap. Hij weet het vertrouwen van mensen te winnen en verbindt theorie op een aanstekelijke manier met de praktijk. Organisaties in transitie hebben aan hem een sterke gesprekspartner die altijd de juiste vragen stelt. Meedenken met en samenwerken aan complexe en taaie vraagstukken ziet Allard als de plezierigste uitdaging die er is.

“Een van mijn persoonlijke drijfveren is: mensen daar naartoe begeleiden waar ze het liefste bij weg blijven. Ik ben zelf ook altijd weer blij verrast wanneer ik mensen naar hun persoonlijke ‘plek der moeite’ heb weten te brengen. Daar ligt namelijk hun schat begraven.”

De Ontwikkelgroep - Barbara Jonker

Barbara Jonker

Procesbegeleider, trainer, (team) coach

Barbara is een vakvrouw met een uitnodigende nieuwsgierigheid.

“Ik ben van jongs af aan gefascineerd door mensen. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom doen ze dat? Die nieuwsgierigheid is nooit meer overgegaan en dus heb ik er mijn werk van gemaakt. Ik kijk met aandacht, stel de vragen die ertoe doen, analyseer wat er gebeurt en reageer vanuit mijn hart.”

Barbara werkt met ziel en zakelijkheid. Zowel op individueel niveau als met groepen. Haar directe benadering gecombineerd met haar interesse in de ander en haar drang om te ontwikkelen maken haar een procesbegeleider en coach die altijd een volgende stap realiseert.

De Ontwikkelgroep - Dorine van der Bruggen

Dorine van der Bruggen

Evenementen organisator

Dorine organiseert evenementen met inhoud. Of het nu gaat om verbinding brengen, samenwerking bevorderen, leiderschap ontwikkelen of succes vieren. Met haar prikkelende aanpak krijgt zij de juiste thema’s boven tafel, zodat het evenement altijd bijdraagt aan het ontwikkelingsproces van de organisatie.

Ik hou van samenwerken. Alleen vind ik er gewoon niks aan. Ik zorg er ook altijd voor dat er echt een teamprestatie wordt neergezet. Details vind ik belangrijk. De aandacht daarvoor maakt ieder evenement, klein of groot, echt onderscheidend en waardevol. Daarnaast is het mijn kracht de grote lijnen niet uit het oog te verliezen. Ik ben to the point en resultaatgericht.”

Laat Dorine een evenement vormgeven en een sterke beleving die nog lange tijd doorwerkt, is gegarandeerd.

De Ontwikkelgroep - Geeske Vos

Geeske Vos

Procesbegeleider, coach, adviseur

Geeske’s werkwijze typeert zich door rust, samenwerking en oog voor resultaat. Door de combinatie van een scherpe blik en een praktische hands-on instelling is zij altijd van toegevoegde waarde.

“Mensen en organisaties helpen in hun kracht te komen, dat is wat ik graag doe en goed kan. Ik begeleid die ontwikkeling vanuit nieuwsgierigheid en met optimisme. De mens met al haar potentie staat daarbij voorop. Ik voel goed aan wat er nodig is om beweging of ruimte te creëren. Meestal houd ik het licht, bij voorkeur met een beetje humor en altijd open en zonder oordeel. Ik voel me thuis binnen zowel profit als non-profit organisaties en van gevestigde corporates tot scale-up omgevingen.

De Ontwikkelgroep - Mathijs Wansink

Mathijs Wansink

Illustrator, graphic designer

Mathijs verstaat de kunst om te verbeelden wat er gezegd wordt. Dit doet hij door het tekenen van illustraties en cartoons, het maken van animaties en het ontwerpen van websites.

Hij is in staat om direct een vertrouwde sfeer te creëren, waardoor hij alle vragen kan stellen die nodig zijn. Hij zorgt voor de visuele vertaling die de inhoud ondersteunt en reflecteert. Het resultaat is altijd verrassend.

“Ik heb een passie voor het tekenen en vind het mooi er een humoristische twist aan te geven. Het vinden en toepassen van de juiste teken- en vormgeving stijl is altijd weer een heerlijke uitdaging. Als het even kan met een vleugje zelfspot van de tekenaar én de getekende in het eindresultaat.”

De Ontwikkelgroep - Mientje Fluyt

Mientje Fluyt

Organisatie ontwikkelaar, procesbegeleider, leiderschapscoach, dagvoorzitter

“Deze tijd vraagt om leiders die van de gebaande paden durven afwijken. Als je echt kijkt naar wat er speelt, zegt wat er gezegd moet worden en contact maakt met wat er is, dan ontstaat het inzicht in wat de volgende stap kan zijn.”

Mientje Fluyt gaat de confrontatie niet uit de weg in haar rol als ervaren begeleider van leiderschapsontwikkeling in organisaties. Vanuit doorleefde ervaring kent ze de uitdagingen van veeleisende rollen op leiderschapsposities. Wat haar kenmerkt is een directe en open stijl met een uitstekende antenne voor wat er speelt. 

“Ik geloof dat als je de onderstroom aanraakt, de beweging komt die nodig is om persoonlijk en professioneel te groeien.”

De Ontwikkelgroep - Roek Lips

Roek Lips

Organisatie ontwikkelaar, motivator, procesbegeleider, mentor, schrijver

“Onderzoekend zijn, kenmerkt mij. Als vertrouwd adviseur en coach van bestuurders, directeuren en creatieve talenten ga ik graag dieper in gesprek over (strategische) verandering, crisis, natuurlijk optreden en leiderschapsontwikkeling. In mijn boeken ‘Ben ik in beeld?’, ‘Het boek Job’ en ‘Wie kies je om te zijn’, onderzoek ik vanuit verschillende perspectieven hoe we ons kunnen verhouden tot grote veranderingen in het leven. En op ‘Nieuweleiders.nl’ deel ik mijn zoektocht naar nieuw leiderschap waar ik tijdens inspiratiesessies weer graag over in gesprek ga.”

Op basis van zijn eigen verhaal en vele diepte-interviews heeft Roek Lips een strategie ontwikkeld die ieder uitnodigt om andere vragen te stellen.

Werken bij De Ontwikkelgroep

We zijn een groep mensen die allemaal een eigen bedrijf hebben en vanuit die verschillende expertise vormen we samen De Ontwikkelgroep. We ontwerpen ontwikkelprogramma’s voor zowel profit als non profit organisaties. Creativiteit, wendbaarheid, enthousiasme en ervaring zijn woorden die goed bij ons passen. Bij jou ook?

Laat het weten! Kennismaken kan altijd.