De ontwikkelaars

Wie wij zijn

Roek Lips en Mientje Fluyt, zijn de initiatiefnemers van De Ontwikkelgroep. Wij kennen de uitdagingen, het succes en de eenzaamheid en beproevingen van mensen in topposities uit eigen ervaring. Het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Daarom zetten directieteams, raden van bestuur, toezichthouders en managementteams ons al jarenlang in voor (organisatie)advies, het ontwikkelen en uitvoeren van strategie- en leiderschapstrajecten en als sparringpartner of cocreator voor uiteenlopende vraagstukken.

Onder de vlag van De Ontwikkelgroep werken wij samen met diverse professionals die zich hebben bewezen in hun vak. Met elkaar bieden wij de senioriteit en uiteenlopende expertises van een groot bureau en de persoonlijke betrokkenheid van een klein bureau. We zetten precies die mensen in die van toegevoegde waarde zijn voor onze opdrachtgevers.

De Ontwikkelgroep - Mientje Fluyt

Mientje Fluyt

Het appèl op mensen in een leidinggevende rol is groot.

Voor ons is leiderschap geen concept of model, maar een houding. Het gaat om het blijven ontwikkelen van een lerende houding als leidinggevende. Een open en nieuwsgierige houding om je steeds opnieuw te kunnen verhouden tot de omgeving waarin en waarvoor je werkt.

Deze tijd vraagt om leiders die gaan staan én kunnen verbinden.

De Ontwikkelgroep - Roek Lips

Roek Lips

Oprichter van De Ontwikkelgroep. Hij is vertrouwd (organisatie)adviseur en coach van bestuurders, directeuren en creatieve toptalenten bij (strategische) verandering, crisis, natuurlijk optreden en leiderschapsontwikkeling. Is schrijver van boeken ‘Ben ik in beeld?’ en ‘Het boek Job’ en initiatiefnemer/maker van het project ‘Nieuwe Leiders.’  Roek Lips ontwikkelt en begeleidt inspiratiesessies, masterclasses over nieuw leiderschap, zichtbaarheid, crisis-/reputatiemanagement en (merk)identiteit.

Druk, druk, druk. Als we niet uitkijken worden we opgeslokt door werkdruk, dwingende systemen en de waan van de dag. Een wereld in transitie roept veel vragen op. Hoe blijf je vol goede moed? Hoe doorbreken je oude patronen? Wat vraagt dat van leiderschap?

Kernpunt in het werk van Roek is het ‘herontdekken wat werkelijk van waarde is.’

De Ontwikkelgroep - Alice de Koning

Alice de Koning

Communiceren, daar is Alice goed in. Een boodschap overbrengen in tekst of beeld, op papier, online, of live.
Ze doet interviews, schrijft scenario’s, redigeert teksten en schrijft artikelen: lang, kort, wervend, verhalend, zakelijk of entertainend. Ze bedenkt hoe ingewikkelde materie toegankelijk gemaakt kan worden voor een breed publiek, hoe droge stof sappiger wordt of hoe iets ogenschijnlijk vluchtigs meer diepgang krijgt.

Haar zorgvuldige manier van werken, haar scherpte én haar vermogen om de juiste informatie naar voren te halen, maken dat Alice op een hele prettige manier steeds opnieuw het gewenste resultaat oplevert.

De Ontwikkelgroep - Allard de Hoop

Allard de Hoop

Allard is de onbetwiste autoriteit op het gebied van onderwijskundig leiderschap. Hij weet het vertrouwen van mensen te winnen en verbindt theorie op een aanstekelijke manier met de praktijk.

Onderwijsorganisaties in transitie hebben aan hem een sterke gesprekspartner die altijd de juiste vragen zal stellen. Meedenken met en samenwerken aan complexe en taaie vraagstukken in organisaties of de samenleving ziet Allard als de meest plezierige uitdaging die er is.

De Ontwikkelgroep - Dorine van der Bruggen

Dorine van der Bruggen

Dorine organiseert evenementen met inhoud. Met haar prikkelende aanpak krijgt zij de juiste thema’s boven tafel, zodat het evenement bijdraagt aan de verandering die de organisatie doormaakt.

Bijvoorbeeld een evenement dat de trots van de medewerkers versterkt, dat vormgeeft waar de organisatie voor staat of de interne presentatie van het nieuwe academische jaar goed neerzet. Laat Dorine een leiderschapsdag vormgeven en een sterke beleving die lange tijd doorwerkt, is gegarandeerd.

De Ontwikkelgroep - Barbara Jonker

Barbara Jonker

Barbara is al van jongs af aan gefascineerd door mensen, in wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze dat doen. Die nieuwsgierigheid is nooit meer overgegaan. Ze heeft er haar werk van gemaakt. Ze kijkt met aandacht, stelt de vragen die ertoe doen, analyseert wat er gebeurt en reageert vanuit haar hart.

Barbara werkt met ziel en zakelijkheid. Zowel op individueel niveau als met groepen. Haar directe benadering gecombineerd met haar interesse in de ander en haar drang om te ontwikkelen maken haar een procesbegeleider en coach die altijd een volgende stap realiseert. Barbara is een vakvrouw met een uitnodigende nieuwsgierigheid.

De Ontwikkelgroep - Mathijs Wansink

Mathijs Wansink

Mathijs verstaat de kunst om te verbeelden wat er gezegd wordt. Dit doet hij op veel verschillende manieren. Door het tekenen van cartoons, het maken van animaties, het ontwerpen van websites, het maken van illustraties en nog veel meer.

Hij is in staat om direct vertrouwen op te bouwen waardoor hij alle vragen mag stellen die nodig zijn om het juiste resultaat te leveren. Mathijs zorgt voor de visuele vertaling die de inhoud ondersteunt en reflecteert. Het resultaat is altijd weer verrassend.

De Ontwikkelgroep - Geeske Vos

Geeske Vos

Geeske’s missie? Een vitaal en bevlogen werkend Nederland. In haar loopbaan is de rode draad de ontwikkeling van mensen en organisaties. Zowel binnen profit als non-profit, van gevestigde corporates tot scale-up omgevingen, heeft zij haar ervaring opgedaan.

In deze uiteenlopende organisaties is zij van toegevoegde waarde door de combinatie van een scherpe blik en een praktische hands-on instelling. Haar werkwijze typeert zich door rust, samenwerking, nieuwsgierigheid, humor en oog voor resultaat.