Ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken

Onze magische missie

De Ontwikkelgroep richt zich op transitie van mensen en organisaties én concepten die dit kunnen ondersteunen. Wij adviseren en ondersteunen bij de ontwikkeling van strategie, (persoonlijk) leiderschap, reputatie en identiteit. Ons vak is om samen met mensen verbinding en beweging te brengen.

Als bedrijf zijn we niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Veelzijdigheid is onze kracht. Onze intentie is om de kern te raken waar het echt over mag en moet gaan. Zo eenvoudig mogelijk.

De Ontwikkelgroep - Visie

Visie

Het appèl op mensen in een leidinggevende rol is groot.

Voor ons is leiderschap geen concept of model, maar een houding. Het gaat om het blijven ontwikkelen van een lerende houding als leidinggevende. Een open en nieuwsgierige houding om je steeds opnieuw te kunnen verhouden tot de omgeving waarin en waarvoor je werkt.

Deze tijd vraagt om leiders die echt gaan staan én kunnen verbinden.

De Ontwikkelgroep - Werkwijze

Werkwijze

Wij gaan graag op onderzoek.

We stellen scherp waar beweging nodig is, confronteren onze opdrachtgevers met (onbewuste) patronen en denkbeelden en dagen hen uit om die te doorbreken. Als het moeilijk wordt, staan we naast hen.

Onze interventies leiden tot andere gesprekken, inzichten, spiegelen, schuren, confronteren én inspireren. Om dat te bereiken zetten we ook graag andere middelen in, zoals film, theater.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap

Leiderschap

Ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap.

Vanuit welke grondhouding sta je in je werk en leven? Hoe verhoud je je steeds weer tot de omgeving waarin en waarvoor je werkt? Hoe doorbreek je (oude) patronen?

Het blijven ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap is cruciaal voor elke leider die zichzelf en zijn organisatie die hij dient serieus neemt.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van strategie en identiteit

Strategie

Ontwikkelen van strategie en identiteit

Het adviseren, faciliteren en ontwerpen van grote en kleine, korte en langlopende strategiesessies waarbij de hele organisatie zich gehoord en betrokken voelt. Inclusief begeleiding van de implementatie.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van issue en crisismanagement

Crisismanagement

Ontwikkelen van issue en crisismanagement

Het juiste doen op het juiste moment. Gaan staan als dat echt nodig is. Ook als het op een onverwacht moment komt. We helpen om verbinding te blijven maken met stakeholders en als het is misgegaan werken we aan herstel van reputatie. Dat doen we ook preventief, omdat je maar beter voorbereid kunt zijn.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van teams

Teams

Ontwikkelen van teams

Het bouwen van en het verder ontwikkelen van teams doen we graag. Daarvoor hebben we veel expertise in huis. De intake is essentieel. Dat is de eerste stap om te bepalen of we de goede partijen zijn voor elkaar. Of er vertrouwen is en of er voldoende ruimte is om echt de diepte in te gaan. Zodat we de kern mogen raken en ermee aan de slag kunnen. Dat doen we op veel verschillende manieren.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van evenementen en inspiratie

Evenementen

Ontwikkelen van evenementen en inspiratie

Evenementen om verbinding te brengen en samenwerking te bevorderen, of om op inspirerende wijze leiderschap te ontwikkelen, of omdat succes gevierd mag worden. Wij ondersteunen, ontwerpen, produceren en regisseren evenementen die beweging brengen.

De Ontwikkelgroep - Ontwikkelen van maatwerk

Maatwerk

Ontwikkelen van maatwerk

Veel van ons werk ontwikkelen wij op maat aan de hand van de vragen die ons worden gesteld. Zo werken wij graag. In aansluiting op wat er speelt samen onderzoeken wat er nodig is. En zo ontwikkelen wij zelf ook weer verder.