De Ontwikkelgroep portfolio

Portfolio

Als De Ontwikkelgroep werken we voor kleine en grote organisaties, directieteams, raden van bestuur, toezichthouders en managementteams. Onze intentie is om de kern te raken waar het echt over mag en moet gaan. Zo eenvoudig mogelijk. We bieden altijd maatwerk en die veelzijdigheid is onze kracht.

De Ontwikkelgroep - Portfolio - Koninklijke Auris Groep

Leiderschapsontwikkeling

‘De Ontwikkelgroep vormde voor ons een waardevolle samenwerkingspartner in het ontwerpen van een leertraject voor de teammanagers. Hun expertise in ‘collectief leren’; de werkwijze om het al co-creërend vorm te geven met ons; de wijze waarop het leertraject werd begeleid; de flexibiliteit om in de corona tijd het aanbod online te doen en de creativiteit in de aanpak, waren belangrijk voor ons in het maken van een volgende stap op weg naar een lerende organisatie’. 

Hermien Hendrikx,
voorzitter RvB Koninklijke Auris Groep

De Ontwikkelgroep - Portfolio - Voortgezet onderwijs Meppel

Nieuwe Leiders

“De keus om aparte bijeenkomsten te organiseren voor leerlingen, medewerkers en ouders van onze scholen heeft heel goed uitgepakt. De presentatie van Roek over nieuwe tijden en nieuw leiderschap hebben op iedereen een hele grote indruk gemaakt. De vele inzichten die hij deelde en vragen die hij ons stelde hebben dagen in de hoofden van mensen rondgezongen en poppen bij tijd en wijle weer op.

De extra videoportretten die Roek heeft samengesteld uit de ontmoetingen met onze leerlingen bleken een schot in de roos en zijn voor mij echte pareltjes. Ik ben geraakt door de wijze woorden die zij uitspreken en de spiegel die zij ons voorhouden. Het sterkt mij in mijn overtuiging dat de stem van de leerling het verdient om gehoord te worden. Het perspectief van waaruit zij naar ons en de wereld kijken is zó verfrissend én helpend!”

Peter de Visser,
Bestuurder Stad & Esch & csg Dingstede (Voortgezet Onderwijs Meppel en omstreken – VOMEO)

De Ontwikkelgroep - Portfolio - Alrijne zorggroep

Strategieontwikkeling

’Samen met De Ontwikkelgroep hebben we gewerkt aan het herijken van onze strategie. Dat hebben we onorthodox gedaan door op veel verschillende manieren en dwars door onze organisatie heen de dialoog te voeren over de essentiële onderwerpen. De inspirerende aanpak, de inhoudelijk goed aansluitende sprekers, de verrassende en effectieve werkvormen en de sterke betrokkenheid van De Ontwikkelgroep hebben geleid tot een sterke basis voor de nieuwe strategie’.

Yvonne Wilders,
voorzitter RvB Alrijne Zorggroep

De Ontwikkelgroep - Portfolio
De Ontwikkelgroep - Portfolio
De Ontwikkelgroep - Portfolio
De Ontwikkelgroep - Portfolio

Opdrachtgevers

Organisaties waar wij verder voor werken en hebben gewerkt:

Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Aidsfonds, Andersson Elffers Felix (AEF), Avans Hogeschool, Berlage Lyceum, Bovenij Ziekenhuis, CCCP media, CNV, CRMLink, CVO ‘t Gooi, Deventer Ziekenhuis, Eredivisie, Etty Hillesum College, Fontys Hogeschool, Fred Foundation, GGD Amsterdam, Giro 555, Het Nederlandse Rode Kruis, Hogeschool Rotterdam, Holy Fools, ID&T, Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd, KPN, Koninklijke Auris Groep, Koninklijke Bibliotheek, Landstede Groep, Meander Medisch Centrum, Meelunie, Million Faces, Ministerie van Economische Zaken, Nationaal Register, Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Nyenrode, Openbaar Ministerie, Oracle, Philips, Sint Maarten Stichting Katholiek Onderwijs Enschede, Stackstate, Universiteit van Nederland, VRT, Vathorst College, Vitesse, Wellantcollege, Xebia, Xtra, Zaam, Zorggroep Apeldoorn, Zorggroep.